S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
Kratka_ekskurzija_Luka_Vidic

Zgodbe dreves, ki niso le za les

Stara, mogočna drevesa so v mestih še posebej dragocena. S svojimi velikimi krošnjami mehčajo togo grajeno okolje, nudijo senco, blažijo učinke hrupa in drugih oblik onesnaženja v okolju, kjer so sicer pogoji za rast izredno težki. Na 5 km dolgem sprehodu skozi mestno središče se bomo podrobneje spoznali z enajstimi izjemnimi drevesi, ki z nami vztrajajo že sto in več let. Spoznali bomo, zakaj so ta drevesa tako izjemna, kakšne so njihove značilnosti in resnične zgodbe, ki se za njimi skrivajo.

Zbirno mesto

Argentinski park, 17.00

Trajanje

1 ura in pol

Avtorstvo fotografije

Luka Vidic

Kratka ekskurzija

čet, 12. september 2019

17:00

Kulturno okoljsko društvo Pazi!park

5 evrov za člane LGD, 7 evrov za nečlane

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Argentinski Park, Puharjeva ulica, 1000 Ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si