S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
arhiv_Slovenije

Arhiv Republike Slovenije

Arhiv Republike Slovenije je največji in osrednji slovenski državni arhiv s skoraj 150-letno tradicijo. Hrani okrog 22.000 tekočih metrov arhivskega gradiva, ki je razvrščeno v skoraj 1950 fondov in zbirk. Sedež ima v Gruberjevi palači, ki s svojim pročeljem, ovalnim stopniščem in poslikavami predstavlja biser meščanskega baroka v Ljubljani. Med obiskom Arhiva bomo pobliže spoznali delovne postopke v konservatorsko-restavratorski delavnici in knjigoveznici. Sprehodili se bomo skozi arhivsko čitalnico in depoje, kjer si bomo ogledali nekaj najdragocenejših kosov arhivskega gradiva, vključno z zemljevidi, katastrskimi mapami in dokumenti nekdanje Službe državne varnosti. Za konec si bomo ogledali še kratko filmsko projekcijo iz bogate zbirke Slovenskega filmskega arhiva.

Zbirno mesto: ob 15.30 pred Gruberjevo palačo (Zvezdarski trg 1).

Trajanje: 90 minut. Prijave: so obvezne in jih sprejemamo do ponedeljka, 15. septembra.

Največje število udeležencev je 20.

Kratka ekskurzija

sre, 17. september 2014

15:30

Andrej Nared

Vstop prost

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Zvezdarska ulica 1


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si