S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
arso_metoroloka_postaja

Meteorološka postaja Ljubljana Bežigrad

Meteorološka postaja Ljubljana Bežigrad je osrednji slovenski meteorološki observatorij, kjer že več kot 70 let merijo in opazujejo različne meteorološke pojave. V tem obdobju se je postaja večkrat posodobila, spreminjala pa se je tudi njena okolica, kar pomembno vpliva na vrednosti meteoroloških spremenljivk. Ogledali si bomo vremensko postajo, izvedeli več o njeni zgodovini, spoznali namestitev in delovanje meteorološke opreme in inštrumentov ter izvedeli, kako se beležijo meteorološki podatki.

Zbirno mesto: Agencija RS za okolje, Urad za meteorologijo (Vojkova 1b, 1000 Ljubljana), ob 16.30.

Trajanje: Predvidoma 1 uro.

Kratka ekskurzija

sre, 5. oktober 2016

16:30

Filip Štucin

Vstop prost

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Agencija RS za okolje


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si