S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
mirujoca_gradbisca

Mirujoča gradbišča

V Ljubljani so se v zadnjem desetletju, zlasti po izbruhu finančne krize, »razpasla« številna mirujoča gradbišča in gradbene jame, ki so nastale kot posledica propadlih ali še ne realiziranih projektov – gradnje stanovanjskih, poslovnih kompleksov, potniškega centra in podobno. Nekatere je že močno načel zob časa, na drugih pa se pojavlja začasna raba prostora, bodisi v obliki zasebnih parkirišč bodisi skupnostnih vrtov. Na ekskurziji po širšem mestnem središču si bomo pobliže ogledali različne tipe mirujočih gradbišč, se seznanili z vzroki za njihov nastanek in možnostmi za njihovo revitalizacijo.

Trajanje: Kratka ekskurzija bo predvidoma trajala dve uri.

Zbirno mesto: Tobačna 5 (pri Upravni enoti Ljubljana), ob 16.30.

Največje število udeležencev je 25.

Kratka ekskurzija

sre, 18. maj 2016

16:30

mag. Marko Peterlin

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Upravna enota ljubljana


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si