S kratkimi ekskurzijami na doživet, poljuden in hkrati strokoven način predstavimo različne lokacije, objekte in znamenitosti v Ljubljani ali njeni bližnji okolici, ki jih običajna turistična vodenja praviloma prezrejo. Kratke ekskurzije so izvedene pod vodstvom izbranega strokovnjaka ali predstavnika obiskane ustanove. Ekskurzije so izvedene peš ali s kolesom in trajajo okrog 2 uri.
kamen_v_ljubljani

Kakšen kamen je vgrajen v Ljubljano?

Skozi čas so gradbeniki in arhitekti pri gradnji Ljubljane in njenem uličnem pohištvu uporabljali različne vrste gradbenega in okrasnega kamna. V antični Emoni in srednjeveški Ljubljani so večinoma uporabljali kamen iz kamnolomov v neposredni okolici, v novejšem času pa kamen iz vse Slovenije in tujine. Notranjost in zunanjost številnih stavb ter ulice v Ljubljani tako krasijo pohorski granodiorit, podpeški in hotaveljski apnenec, jezerski lehnjak ter kamni iz tujine, kot so granit, porfir in peridotit. Na sprehodu po središču Ljubljane bomo prepoznali najzanimivejše primere vgrajenega kamna ter se seznanili z njegovimi značilnostmi in izvorom.

Trajanje: Kratka ekskurzija bo predvidoma trajala uro in pol.

Zbirno mesto: Avla Filozofske fakultete, Aškerčeva 2, ob 16.30.

Največje število udeležencev je 25.

Kratka ekskurzija

tor, 22. marec 2016

16:30

dr. Darko Ogrin

Prijave na kratke ekskurzije sprejemamo prek spletnega obrazca. Povezavo nanj najdete v opisu vsake ekskurzije v desnem stolpcu: gumb »Prijava na ekskurzijo«. V primeru, da prijavljate več udeležencev, morate postopek ponoviti za vsako osebo posebej. V primeru težav lahko kontaktirate referentko za kratke ekskurzije (katja.brcar@oskaselj.si). Morebitni finančni prispevek poravnate pri referentki na ekskurziji. V primeru nepredvidenih dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

Zborno mesto

Filozofska fakulteta


Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefon: 01 470 65 43
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2024 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: www.dpoint.si