×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Stara mestna elektrarna

Stara mestna elektrarna

  • Datum: 21 november 2019 - 21 november 2019
  • Trajanje: 17:00 - 18:30
  • Zborno mesto: Stara mestna elektrarna (Slomškova ulica 18)

Opis dogodka

Z izgradnjo prve mestne elektrarne se je pred več kot 120 leti v Ljubljani začel proces elektrifikacije in s tem nagel razvoj. V 60. letih prejšnjega stoletja so proizvodnjo električne energije opustili in prostor uporabljali kot skladišče. Zgradba je eden redkih ohranjenih primerov industrijske arhitekture pri nas in sinonim za uspešno revitalizacijo, saj danes nudi prostor številnim dejavnostim, njena osrednja dvorana pa se uporablja kot oder za sodobno gledališče in ples. Na kratki ekskurziji nas bo vodnik popeljal po elektrarni in predstavil ključne zgodovinske točke, povezane z njenim delovanjem in obnovo. Predstavljen bo tudi zgodovinski razvoj Tabora in elektrarnino mesto v tej četrti.

Vodstvo

Zavod Bunker

Zbirno mesto

Stara mestna elektrarna (Slomškova ulica 18), 17.00/p>

Trajanje

1 ura in pol

Cena

5 evrov za člane LGD, 7 evrov za nečlane.

PRIJAVA NA EKSKURZIJO

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Poletno obvestilo 2019

Spoštovana članica, spoštovani član Ljubljanskega geografskega društva, vročinski valovi in nevihte nas opominjajo, da smo že globoko v poletju. Preden pa tudi mi odidemo na zaslužen oddih iskat svoj prostor pod dežnikom ali senčnikom, vam v poletnem obvestilu postrežemo še z najavo pestre palete najrazličnejših društvenih dejavnosti, ki se bodo za vas odvijale to jesen. Raznolik program zagotavlja, da se bo za vsakega izmed vas našlo kaj zanimivega. Kot je že v navadi, se boste z nami lahko udeležili treh ekskurzij, ki nas bodo vodile v Lendavo, Mirnsko dolino in Železno Kaplo. Slednja bo prvič doslej literarno obarvana, saj se bomo podali po poteh večkrat nagrajenega romana Angel pozabe avtorice Maje Haderlap. Na pohodnih ekskurzijah po navidezni krožnici okrog Ljubljane, ki jo bomo sklenili prihodnjo pomlad, bomo spoznavali predalpski svet Kamniško-Savinjskih Alp in Jelovice. V okviru kratkih ekskurzij si bomo ogledali staro mestno elektrarno in prisluhnili zgodbam dreves v središču Ljubljane. Potopisna predavanja nas bodo odpeljala v Indijo, do Lofotov in po zahodni obali ZDA. Na geografskih večerih pa se bomo seznanili s kulturno dediščino in političnogeografsko problematiko Malija ter razpravljali o napovedani ukinitvi premikanja ure na poletni oziroma zimski čas. Za vse ljubitelje fotografije pripravljamo še fotografsko delavnico, o kateri vas naknadno obvestimo.

Več si lahko preberete v pripetem obvestilu.

Poletno obvestilo 2019

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana, p.p. 306

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.