×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Porabje - onkraj Srebrnega brega

Porabje - onkraj Srebrnega brega

  • Datum: 13 april 2019 - 13 april 2019
  • Trajanje: 6:00 - 19:00
  • Zborno mesto: Parkirišče pred dvorano Tivoli

Opis dogodka

Vodja

dr. Katalin Munda Hirnök, raziskovalka na Inštitutu za narodnostna vprašanja, lokalna ljubiteljska
vodnica.

Cilj

Spoznavanje slovenske narodne skupnosti v Porabju in utrip pokrajine.

Okvirna pot

Ljubljana – Murska Sobota – Gornji Senik – Monošter – Andovci – Ljubljana.

Odhod

6.00, parkirišče pred dvorano Tivoli, Ljubljana.

Okvirni program: Vožnja iz Ljubljane čez Mursko Soboto in Goričkega v smeri Madžarske. Prihod na Gornji Senik, kjer sledi ogled Küharjeve spominske hiše, ki ponuja cerkveno-zgodovinsko in etnološko zbirko ter ogled cerkve sv. Janeza Krstnika. Cerkev stoji na temeljih kapelice iz 14. stoletja, njeno notranjost pa krasijo freske sv. Cirila in Metoda. Nadaljevanje poti čez Dolnji Senik in Slovenske vesi do Monoštra, ki je središče porabskih Slovencev. Po kosilu sledi ogled Slovenskega kulturnega in informativnega centra (ogled filma o Porabju), etnološkega Muzeja Avgusta Pavla in tretje največje baročne cerkve na Madžarskem. Izlet po Porabju nadaljujemo čez Števanovce v najmanjšo vas Andovce, kjer si bomo ogledalib spomenik živim, se sprehodili do Porabske domačije in se povzpeli na »Mali Triglav«. Pričakujete lahko zaokroženo izkušnjo Porabja.

Doplačila (okvirna cena): Vstopnina za Muzej Avgusta Pavla (odrasli 600 HUF/2 EUR, dijaki in upokojenci 300 HUF/1 EUR, cena velja za 2018), navadno in vegetarijansko kosilo (juha, glavna jed, sladica) v Restavraciji Lipa (okr. 10 EUR)

V Küharjevi spominski hiši zbirajo prostovoljne prispevke.

Kosilo bo organizirano v Restavraciji Lipa v objektu Slovenskega kulturnega in informativnega centra.

PRIJAVA NA EKSKURZIJO

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Ekskurzija: Tržaški kras s kolesom, 25. 5

 

Plakat kolesarska 02a

 

 

Plačilo članarine 2019

Pozdravljeni!

Leto je spet naokrog, zato vas vabimo, da s plačilom letne članarine do 31. 3. podaljšate članstvo v LGD. Znesek ostaja enak, vendar bodite pozorni na spremembo TRR. V prilogi poleg plačilnega naloga najdete tudi koledar spomladanskih dogodkov.

Položnica

Koledar dogodkov

Nov poslovni račun

Obveščamo vas, da ima društvo nov poslovni račun! Odprt je pri Delavski hranilnici, št. računa je SI56 6100 0002 1299 316 (BIC: HDELSI22). Članarino in finančne prispevke za ekskurzije zato nakažite na nov račun, saj smo starega zaprli.

Spomladansko obvestilo 2019

Pomlad je že tu, zato je čas, da vas z obvestilom spomnimo na naše spomladanske dejavnosti. Pred tem pa naj se malo pohvalimo – uspelo nam je pod streho spraviti še eno uspešno društveno leto, ki smo ga uradno zaključili na januarskem občnem zboru. V prihajajočih mesecih vas v okviru društvenih dogodkov vabimo na ekskurzije, kjer bomo obiskali Kropo in Lipniško Dolino z Radovljico, Porabje, Bistriško Pohorje in kolesarili po Tržaškem Krasu. Kratki ekskurziji nas bosta vodili po porečju Glinščice in po poti slovenskega endemita, Fleischmanovega rebrinca. Za ljubitelje hoje bodo na sporedu 4 pohodne ekskurzije: po zakraseli Suhi krajini, od Hrušice do Črnega vrha, po Notranjski in Menini. Na zanimivih potopisnih predavanjih bomo izvedeli več o Gruziji in Armeniji ter o jamah na Irskem, na geografskem večeru pa bomo govorili o kakovosti zraka v Sloveniji. Po nekajletnem premoru zopet organiziramo prvomajsko ekskurzijo. Tokrat se bomo s priznano turistično Agencijo Oskar odpravili v Bosno in Hercegovino.

Več si lahko preberete v pripetem obvestilu.

Spomladansko obvestilo

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.