×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Kropa z Lipniško dolino in Radovljica

Kropa z Lipniško dolino in Radovljica

  • Datum: 30 marec 2019 - 30 marec 2019
  • Trajanje: 7:00 - 19:00
  • Zborno mesto: Parkirišče pred dvorano Tivoli, Ljubljana.

Opis dogodka

Vodja

Andraž Pavlič, študent geografije in sociologije, ljubiteljski fotograf in popotnik, član Društva mladih geografov Slovenije.

Cilj

Spoznavanje naravne in kulturne dediščine Lipniške doline, razlogov za razvoj kovaštva in njegovih vplivov na prostor ter možnosti za razvoj ekološkega načina kmetovanja.

Okvirna pot

Ljubljana – Radovljica – Zgornja Dobrava – Srednja Dobrava – Kropa – Ovsiše – Ljubljana.

Odhod 

7.00, parkirišče pred dvorano Tivoli, Ljubljana. 

Okvirni program

Odhod v zgodnjih jutranjih urah v smeri proti Gorenjski do Radovljice. Po prihodu v Radovljico si najprej ogledamo Oblo gorico, ostanek čelne morene Bohinjskega ledenika. Nato se peš odpravimo do Linhartovega trga. Sprehodimo se mimo turistično informacijskega centra do osrčja starega mesta. Po ogledu trga sledi vodenje po Čebelarskem muzeju Radovljica. Muzej v baročni graščini predstavlja bogato tradicijo slovenskega čebelarstva, ki je v 18. in 19. stoletju pomenilo pomembno kmetijsko panogo. Pot nadaljujemo v Lipniški dolini. Peljemo se mimo Lancovega in Kamne Gorice do Osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica. Sledi kratek postanek pri vhodu v nekdanji rudnik Štolm. Od tod se peš odpravimo naprej proti Zgornji in Srednji Dobravi, kjer si ogledamo dobravska polja, gozdove in vrtače. Na vrhu se nam odpre lep razgled na planoto Jelovica, vrhove Karavank in Jamnik. Sledi kratka vožnja do Krope, razpotegnjenega naselja z gručastim jedrom, ki slovi po železarski in kovaški tradiciji. Po prihodu imamo voden ogled Kovaškega muzeja, Krope, vigenjca in muzejske hiše Fovšaritnica. Sledi odmor s kosilom. Po kratkem predahu se z avtobusom odpeljemo mimo Brezovice do Podnarta. Peš se vzpnemo do vasi Ovsiše, kjer si ogledamo ekološko kmetijo Porta s kratko predstavitvijo partnerskega kmetovanja. Sledi povratek proti Ljubljani, kamor prispemo v večernih urah.

Doplačila (okvirna cena)

Čebelarski muzej (3 EUR), Kovaški muzej in vigenjc (6 EUR), Muzejska hiša Fovšaritnica (3 EUR), kosilo.

Oblačila in obutev

Vremenu prilagojena oblačila in obutev, primerna za hojo. S seboj imejte dovolj tekočine in malico po potrebi.

Zahtevnost hoje

2/5

PRIJAVA NA EKSKURZIJO

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Plačilo članarine 2019

Pozdravljeni!

Leto je spet naokrog, zato vas vabimo, da s plačilom letne članarine do 31. 3. podaljšate članstvo v LGD. Znesek ostaja enak, vendar bodite pozorni na spremembo TRR. V prilogi poleg plačilnega naloga najdete tudi koledar spomladanskih dogodkov.

Položnica

Koledar dogodkov

Nov poslovni račun

Obveščamo vas, da ima društvo nov poslovni račun! Odprt je pri Delavski hranilnici, št. računa je SI56 6100 0002 1299 316 (BIC: HDELSI22). Članarino in finančne prispevke za ekskurzije zato nakažite na nov račun, saj smo starega zaprli.

Spomladansko obvestilo 2019

Pomlad je že tu, zato je čas, da vas z obvestilom spomnimo na naše spomladanske dejavnosti. Pred tem pa naj se malo pohvalimo – uspelo nam je pod streho spraviti še eno uspešno društveno leto, ki smo ga uradno zaključili na januarskem občnem zboru. V prihajajočih mesecih vas v okviru društvenih dogodkov vabimo na ekskurzije, kjer bomo obiskali Kropo in Lipniško Dolino z Radovljico, Porabje, Bistriško Pohorje in kolesarili po Tržaškem Krasu. Kratki ekskurziji nas bosta vodili po porečju Glinščice in po poti slovenskega endemita, Fleischmanovega rebrinca. Za ljubitelje hoje bodo na sporedu 4 pohodne ekskurzije: po zakraseli Suhi krajini, od Hrušice do Črnega vrha, po Notranjski in Menini. Na zanimivih potopisnih predavanjih bomo izvedeli več o Gruziji in Armeniji ter o jamah na Irskem, na geografskem večeru pa bomo govorili o kakovosti zraka v Sloveniji. Po nekajletnem premoru zopet organiziramo prvomajsko ekskurzijo. Tokrat se bomo s priznano turistično Agencijo Oskar odpravili v Bosno in Hercegovino.

Več si lahko preberete v pripetem obvestilu.

Spomladansko obvestilo

Ekskurzija v BIH - podaljšane prijave

Z veseljem vam sporočamo, da sta dva sestanka članov LGD glede prvomajske ekskurzije obrodila sadove. 

Po intenzivnem načrtovanju je program prvomajske ekskurzije ugledal luč sveta. Odpravili se bomo v Bosno in Hercegovino (6 dni: 27. april do 2. maj 2019).

Ekskurzijo bo za nas organizirala priznana turistična agencija OSKAR. Na agenciji so se izredno potrudili in za nas pripravili program, ki izpolnjuje naše tri zahteve: strokoven program, geografsko vodenje in pot izven "uhojenih" turističnih poti.
 
Ne odlašajte - rok za prijave je podaljšan do 11. marca 2019!

Kontakti za vprašanja: 
 
AGENCIJA OSKAR
Alenka Žibert (SPREJEMANJE PRIJAV): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 05-92-29-351
 
LGD:
Anja Abrahamsberg (PRVA KOORDINATORKA): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 031-854-802
Biserka Jagodič (DRUGA KOORDINATORKA): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041-970-504

VEČ O EKSKURZIJI IN PRIJAVAH si preberite v obvestilu:

KLIK! <

Prijavnica na ekskurijo

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.