×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Ali lahko še ublažimo podnebne spremembe na manj nevarni ravni?

Ali lahko še ublažimo podnebne spremembe na manj nevarni ravni?

  • Datum: 23 oktober 2018 - 23 oktober 2018
  • Trajanje: 19:00 - 20:30
  • Zborno mesto: Dvorana Zemljepisnega muzeja, Gosposka ulica 16

Opis dogodka

dr. Lučka Kajfež Bogataj

Podnebne spremembe že puščajo vidne sledove v naravnih ekosistemih in slabšajo kakovost življenja prebivalcev vseh celin. Kljub delno spremenjeni globalni energetiki izpusti toplogrednih plinov in njihova vsebnost v ozračju še vedno naraščajo. Pariški sporazum sicer daje upanje, da se bodo trendi v prihodnosti obrnili, vendar še vedno ni povsem gotovo, da bomo podnebne spremembe zadržali na manj nevarni ravni, ki jo označujeta stopnji ogrevanja za 2 oz. 1,5 °C. Kakšen razpon posledic nas torej čaka glede na možne scenarije razvoja družbe? In kakšne ukrepe bi bilo nujno izvesti v naslednjih 10 letih, da se bo na novo podnebje še dalo prilagoditi?

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Občni zbor

Vabimo vas, da se udeležite občnega zbora LGD, ki bo v torek, 15. januarja 2019 ob 16.30. Vabilo z dnevnim redom najdete v priponki.

Vabilo na OZ

Novoletno obvestilo 2019

Spoštovana članica, spoštovani član Ljubljanskega geografskega društva, božično-novoletno praznično vzdušje nas je že dodobra preželo in ne preostane nam drugega, kot da se poveselimo v iztekajočem se letu ter polni optimizma dočakamo novega, kot vedno, še boljšega. Novo leto pa nam prinaša tudi pester in zanimiv društven program s številnimi zimskimi in pomladanskimi dogodki. Prepričani smo, da bodo pritegnili vašo pozornost in da se jih boste z veseljem udeleževali. Sobotne ekskurzije nas bodo vodile v Kropo z Lipniško dolino in Radovljico, Porabje, na Kras ter na Bistriško Pohorje. V okviru pohodnih ekskurzij bomo nadaljevali pot po navidezni krožnici okoli Ljubljane. Na kratkih ekskurzijah bomo predstavili na naravi temelječe rešitve v porečju Glinščice ter se podali po botanični poti slovenskega endemita – Fleischmanovega rebrinca. Na geografskem večeru bo tekla beseda o kakovosti zraka v Sloveniji. Potopisna predavanja pa nas bodo popeljala po goratem Balkanu, na Novo Zelandijo, v Gruzijo in Armenijo ter po jamarskih poteh po Irski.

Celotno obvestilo

Koledar dogodkov 

 

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 0201 0009 2471 715
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.