×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Ali lahko še ublažimo podnebne spremembe na manj nevarni ravni?

Ali lahko še ublažimo podnebne spremembe na manj nevarni ravni?

  • Datum: 23 oktober 2018 - 23 oktober 2018
  • Trajanje: 19:00 - 20:30
  • Zborno mesto: Dvorana Zemljepisnega muzeja, Gosposka ulica 16

Opis dogodka

dr. Lučka Kajfež Bogataj

Podnebne spremembe že puščajo vidne sledove v naravnih ekosistemih in slabšajo kakovost življenja prebivalcev vseh celin. Kljub delno spremenjeni globalni energetiki izpusti toplogrednih plinov in njihova vsebnost v ozračju še vedno naraščajo. Pariški sporazum sicer daje upanje, da se bodo trendi v prihodnosti obrnili, vendar še vedno ni povsem gotovo, da bomo podnebne spremembe zadržali na manj nevarni ravni, ki jo označujeta stopnji ogrevanja za 2 oz. 1,5 °C. Kakšen razpon posledic nas torej čaka glede na možne scenarije razvoja družbe? In kakšne ukrepe bi bilo nujno izvesti v naslednjih 10 letih, da se bo na novo podnebje še dalo prilagoditi?

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Ekskurzija vodarna Kleče prestavljena

Obisk vodarne Kleče je zaradi nenadejane kadrovske odsotnosti v vodarni PRESTAVLJEN na sredo, 10. oktobra ob 16.30.

Na voljo je še nekaj prostih mest: prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Hvala za razumevanje!

Bolj podrobno o ekskurziji.

Ekskurzija Dunaj in Bratislava - podaljšan rok za prijave

Na dvodnevno ekskurzijo DUNAJ IN BRATISLAVA – Na lepi modri Donavi (12. 10  - 13. 10)
se je sedaj možno prijaviti do 20. septembra 2018.

 

Nova sezona

Spoštovana članica, spoštovani član Ljubljanskega geografskega društva.

Poletje, vsaj tisto meteorološko, gre počasi h koncu in skrajni čas je že, da vam v poletnem obvestilu postrežemo z najavo pestre palete LGD-jevih dejavnosti, ki se bodo za vas odvijale to jesen. Raznolik program zagotavlja, da se bo za vsakega izmed vas našlo kaj zanimivega.

Kot je že v navadi, se boste z nami lahko udeležili treh ekskurzij, ki nas bodo vodile na Kras, Cerkljansko z Divjimi Babami ter na dvodnevno ekskurzijo na Dunaj in v Bratislavo.

Potopisna predavanja nas bodo odpeljala na Azore, Šrilanko in v Kolumbijo.

Na geografskem večeru bomo izvedeli, ali še lahko – in kako – ublažimo podnebne spremembe.

Na kratkih ekskurzijah bomo obiskali vodarno Kleče in Slovenski parlament.

Pohodne ekskurzije si bodo sledile v smeri urinega kazalca in nam postregle s pešačenjem na odsekih med Železniki in Robidnicami, Grahovšami in Tržičem ter Žlebičem in Retjami.

Vabimo pa vas tudi, da si ogledate našo prenovljeno društveno spletno stran na sicer starem naslovu: www.lgd-geografi.si. 

POLETNO OBVESTILO v PDF obliki.

PLAČILO ČLANARINE ZA LETO 2018 

Februarja ste s spomladanskim obvestilom prejeli tudi položnico za plačilo članarine, ki je za prvega člana 29 €, za drugega člana 18 €, za diplomante kateregakoli študija geografije pa 14,5 €.

Večina nas je znesek že poravnala, ostale pa vljudno prosimo, da to storite čim prej. Podatke za plačilo najdete na nalogu, ki je bil priložen spomladanskemu (prejšnjemu) obvestilu, ali na društveni spletni strani: www.lgd-geografi.si. Kot namen nakazila napišite »članarina« in leto, za katero jo plačujete. 

Če bi nam želeli poslati elektronsko sporočilo, smo dosegljivi na društvenem e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. 

Kako razumeti Palestinsko vprašanje?

Nedavno je ameriški predsednik Donald Trump razglasil, da bodo ZDA celotni Jeruzalem priznale kot glavno mesto Izraela ter vanj preselile svoje veleposlaništvo. Tega dejanja ni mogoče ustrezno razumeti brez celovitega poznavanja zgodovinskih, religijskih, mednarodnopravnih in političnih vidikov izraelsko-palestinskega spora.

Preberite več ...
Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 0201 0009 2471 715
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2018 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: Update design and web studio.