Ljubljansko geografsko društvo je stanovska organizacija, ki združuje geografe in geografinje, študente in študentke geografije, kakor tudi vse ljubitelje geografske stroke, zlasti iz osrednjega dela Slovenije.

×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Vodarna Kleče

Vodarna Kleče

  • Datum: 10 oktober 2018 - 10 oktober 2018
  • Trajanje: 16:30 - 18:30
  • Zborno mesto: Saveljska cesta 1, Ljubljana

Opis dogodka

Ljubljana je zaradi sestave tal in bogatih zalog podtalnice ena redkih evropskih prestolnic, kjer približno sto tisoč gospodinjstev prejema vodo brez kemičnih postopkov čiščenja. Najstarejša in največja vodarna na območju prestolnice leži v Klečah: obratuje od leta 1890 in je srce vodovodnega omrežja, saj zagotavlja približno dve tretjini vse vode v centralnem vodovodnem sistemu. Ogled vodarne bomo začeli z video predstavitvijo, sledila ji bosta ogled nadzornega centra in sprehod po vodarni. Ekskurzijo bomo sklenili z vstopom v enega izmed šestnajstih vodnjakov.

Vodstvo: dr. Brigita Jamnik.

Zbirno mesto: 16.30, Saveljska cesta 1, Ljubljana.

Obvezna prijava: jernej.tiran@zrc-sazu.si

Trajanje: Ura in pol.

Cena: Ogled je brezplačen. Največje število udeležencev je 20.

Dostop: Parkiranje je v manjšem obsegu možno pred ograjo vodarne. V duhu trajnostne mobilnosti obiskovalcem predlagamo prihod peš, s kolesom ali z avtobusom. Od bližnjih avtobusnih postajališč, kjer ustavljajo mestni avtobusi št. 3, 14 in 18, je do vodarne okrog 10 minut hoje.

P. S.: V izogib morebitnemu razočaranju sporočamo, da v vodarni ne bomo videli vode ;) Vzrok bomo izvedeli na predstavitvi.

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Ekskurzija v BIH

Z veseljem vam sporočamo, da sta dva sestanka članov LGD glede prvomajske ekskurzije obrodila sadove. 

Po intenzivnem načrtovanju je program prvomajske ekskurzije ugledal luč sveta. Odpravili se bomo v Bosno in Hercegovino (6 dni: 27. april do 2. maj 2019).

Ekskurzijo bo za nas organizirala priznana turistična agencija OSKAR. Na agenciji so se izredno potrudili in za nas pripravili program, ki izpolnjuje naše tri zahteve: strokoven program, geografsko vodenje in pot izven "uhojenih" turističnih poti.
 
Ne odlašajte - prijave se zaprejo 4. marca 2019!

Kontakti za vprašanja: 
 
AGENCIJA OSKAR
Alenka Žibert (SPREJEMANJE PRIJAV): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 05-92-29-351
 
LGD:
Anja Abrahamsberg (PRVA KOORDINATORKA): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 031-854-802
Biserka Jagodič (DRUGA KOORDINATORKA): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041-970-504

VEČ O EKSKURZIJI IN PRIJAVAH si preberite v obvestilu:

KLIK! <

Občni zbor

Vabimo vas, da se udeležite občnega zbora LGD, ki bo v torek, 15. januarja 2019 ob 16.30. Vabilo z dnevnim redom najdete v priponki.

Vabilo na OZ

Novoletno obvestilo 2019

Spoštovana članica, spoštovani član Ljubljanskega geografskega društva, božično-novoletno praznično vzdušje nas je že dodobra preželo in ne preostane nam drugega, kot da se poveselimo v iztekajočem se letu ter polni optimizma dočakamo novega, kot vedno, še boljšega. Novo leto pa nam prinaša tudi pester in zanimiv društven program s številnimi zimskimi in pomladanskimi dogodki. Prepričani smo, da bodo pritegnili vašo pozornost in da se jih boste z veseljem udeleževali. Sobotne ekskurzije nas bodo vodile v Kropo z Lipniško dolino in Radovljico, Porabje, na Kras ter na Bistriško Pohorje. V okviru pohodnih ekskurzij bomo nadaljevali pot po navidezni krožnici okoli Ljubljane. Na kratkih ekskurzijah bomo predstavili na naravi temelječe rešitve v porečju Glinščice ter se podali po botanični poti slovenskega endemita – Fleischmanovega rebrinca. Na geografskem večeru bo tekla beseda o kakovosti zraka v Sloveniji. Potopisna predavanja pa nas bodo popeljala po goratem Balkanu, na Novo Zelandijo, v Gruzijo in Armenijo ter po jamarskih poteh po Irski.

Celotno obvestilo

Koledar dogodkov 

 

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 0201 0009 2471 715
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.