Ljubljansko geografsko društvo je stanovska organizacija, ki združuje geografe in geografinje, študente in študentke geografije, kakor tudi vse ljubitelje geografske stroke, zlasti iz osrednjega dela Slovenije.

×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Vodarna Kleče

Vodarna Kleče

  • Datum: 10 oktober 2018 - 10 oktober 2018
  • Trajanje: 16:30 - 18:30
  • Zborno mesto: Saveljska cesta 1, Ljubljana

Opis dogodka

Ljubljana je zaradi sestave tal in bogatih zalog podtalnice ena redkih evropskih prestolnic, kjer približno sto tisoč gospodinjstev prejema vodo brez kemičnih postopkov čiščenja. Najstarejša in največja vodarna na območju prestolnice leži v Klečah: obratuje od leta 1890 in je srce vodovodnega omrežja, saj zagotavlja približno dve tretjini vse vode v centralnem vodovodnem sistemu. Ogled vodarne bomo začeli z video predstavitvijo, sledila ji bosta ogled nadzornega centra in sprehod po vodarni. Ekskurzijo bomo sklenili z vstopom v enega izmed šestnajstih vodnjakov.

Vodstvo: dr. Brigita Jamnik.

Zbirno mesto: 16.30, Saveljska cesta 1, Ljubljana.

Obvezna prijava: jernej.tiran@zrc-sazu.si

Trajanje: Ura in pol.

Cena: Ogled je brezplačen. Največje število udeležencev je 20.

Dostop: Parkiranje je v manjšem obsegu možno pred ograjo vodarne. V duhu trajnostne mobilnosti obiskovalcem predlagamo prihod peš, s kolesom ali z avtobusom. Od bližnjih avtobusnih postajališč, kjer ustavljajo mestni avtobusi št. 3, 14 in 18, je do vodarne okrog 10 minut hoje.

P. S.: V izogib morebitnemu razočaranju sporočamo, da v vodarni ne bomo videli vode ;) Vzrok bomo izvedeli na predstavitvi.

Zborno mesto

Prihodnji dogodki

Ekskurzija: Tržaški kras s kolesom, 25. 5

 

Plakat kolesarska 02a

 

 

Plačilo članarine 2019

Pozdravljeni!

Leto je spet naokrog, zato vas vabimo, da s plačilom letne članarine do 31. 3. podaljšate članstvo v LGD. Znesek ostaja enak, vendar bodite pozorni na spremembo TRR. V prilogi poleg plačilnega naloga najdete tudi koledar spomladanskih dogodkov.

Položnica

Koledar dogodkov

Nov poslovni račun

Obveščamo vas, da ima društvo nov poslovni račun! Odprt je pri Delavski hranilnici, št. računa je SI56 6100 0002 1299 316 (BIC: HDELSI22). Članarino in finančne prispevke za ekskurzije zato nakažite na nov račun, saj smo starega zaprli.

Spomladansko obvestilo 2019

Pomlad je že tu, zato je čas, da vas z obvestilom spomnimo na naše spomladanske dejavnosti. Pred tem pa naj se malo pohvalimo – uspelo nam je pod streho spraviti še eno uspešno društveno leto, ki smo ga uradno zaključili na januarskem občnem zboru. V prihajajočih mesecih vas v okviru društvenih dogodkov vabimo na ekskurzije, kjer bomo obiskali Kropo in Lipniško Dolino z Radovljico, Porabje, Bistriško Pohorje in kolesarili po Tržaškem Krasu. Kratki ekskurziji nas bosta vodili po porečju Glinščice in po poti slovenskega endemita, Fleischmanovega rebrinca. Za ljubitelje hoje bodo na sporedu 4 pohodne ekskurzije: po zakraseli Suhi krajini, od Hrušice do Črnega vrha, po Notranjski in Menini. Na zanimivih potopisnih predavanjih bomo izvedeli več o Gruziji in Armeniji ter o jamah na Irskem, na geografskem večeru pa bomo govorili o kakovosti zraka v Sloveniji. Po nekajletnem premoru zopet organiziramo prvomajsko ekskurzijo. Tokrat se bomo s priznano turistično Agencijo Oskar odpravili v Bosno in Hercegovino.

Več si lahko preberete v pripetem obvestilu.

Spomladansko obvestilo

Image

Kontakt

Naslov: Gosposka ulica 13, 1000 Ljubljana

Telefonski odzivnik: 01 200 27 30
Elektronski naslov: lgd.posta@gmail.com

TRR: IBAN SI56 6100 0002 1299 316
DŠ: 23165294 (ni davčni zavezanec)
MŠ: 5267587000

Uporabne povezave

© 2019 Ljubljansko geografsko društvo. Izdelava spletne strani: DPOINT web and design studio.